Ha új vállalkozásba kezdenél, akkor ezek a kérdések biztos, hogy sokszor megfordulnak a fejedben:

Mi nem igényel nagy befektetést?
Mi hozhat jó bevételt?
Mit csinálnék szívesen?
Mi kell az embereknek?

Belevágnál valamibe, de nem jön az ihlet. Nem hozza ki semmi belőled az „Ez az!” érzést. Ugye milyen ismerős ez?

Ezekkel a vállalkozási ötletekkel biztos nem lépsz tévútra, viszont ne felejtsd el, hogy minden kezdet nehéz, senki sem két nap alatt lesz sikeres.

1. Online vállalkozás

Nem véletlenül raktam ezt az első helyre, hiszen az emberek nagy része ma már mindent az interneten csinál. Online vásárol be, online hallgat zenét, online tanul, online tartja a kapcsolatot ismerőseivel, családtagjaival, munkatársaival, és még sorolhatnám.

Óriási lehetőségek rejlenek benne, és sok esetben minimális befektetést igényel. Nem kell irodára, telephelyre, eszközökre költeni, mert a munkát otthonról a saját számítógépről, vagy laptopról el tudjuk végezni.

Ma már nagyon sok ötlet közül választhatjuk ki azt, ami a legközelebb áll hozzánk, de általában szükséges, hogy legyen valamilyen szintű előképzettségünk, és ahhoz, hogy kitűnjünk a tömegből, nem árt, ha valami pluszt is tudunk nyújtani versenytársainkhoz képest.

Ennek egy jó módja a társulás. Minél többen vagyunk egy online vállalkozáson belül, annál több tudást, annál többrétűbb szolgáltatást tudunk kínálni. Ha például weboldal készítést vállalunk, és a csapatunk másik tagja segítségével fél év honlap marketinget is kínálunk mellé, az már csábítóbb tud lenni.

Ez arra is megoldás lehet, ha nem vagyunk magasan képzettek. A csapatunk összeállítása után a mi feladatunk már csak a kapcsolattartás, a munkák kiszervezése, koordinálása lesz.

Jó példák online vállalkozásra: SEO szakértő, e-könyv író, online marketing.

2. Egyedi, kézzel készített termék

Az emberek nagyon szeretik az egyedi, vagy csak kis mennyiségben előállított dolgokat. A termékünk lehet bármi. Ékszer, ruha, bútor, vagy akármi más, amihez értünk és kedvünk van csinálni! Ma már boltot se kell nyitni ahhoz, hogy el tudjuk adni a portékánkat, hiszen a közösségi oldalakon, vagy akár a saját honlapunkon is nagyon könnyen megtehetjük ezt.

Vannak külön erre szakosodott „gyűjtő oldalak” is, ahol a kézzel készített, illetve hazai termékeket népszerűsítik a vásárlók számára. Érdemes ezeken is regisztrálni, főleg mivel ezt ingyen és bérmentve tehetjük ezt meg, ráadásul ide már biztos, hogy célzottan jönnek a vásárlók.

3. Egészséges táplálkozás

Töretlen népszerűségnek örvendenek a vitaminok, táplálékkiegészítők, bioélelmiszerek, mindenmentes élelmiszerek, és még sorolhatnám.

Ha van egy kis alaptőkénk, nyithatunk egy webshopot, de ha egy picit nagyobban gondolkozunk, akkor érdemes lehet megcélozni a vidéki kisvárosokat, vagy nagyobb falvakat egy üzlet megnyitásával. Vidéken még kevésbé terjedtek el az ilyesfajta kereskedések és az üzlethelyiséghez is olcsóbban juthatunk hozzá, mint a nagyvárosokban.

Érdemes lehet még ezzel kapcsolatban elgondolkozni magán a biogazdálkodáson. Nem kell hozzá a kezdetekben óriási terület sem, ha például a eleve vidéken lakunk és van egy kis kertünk, ott is belevághatunk a termesztésbe. Eleinte a szomszédok, és a helyi élelmiszerüzletek jó vásárlói célpontok lehetnek, majd később, ha megnyerünk maguknak 1-1 éttermet is a beszállításra, akkor már biztos, hogy sínen vagyunk.

4. Drónvideós

Azzal, hogy bevezették a különféle szabályozásokat a drónhasználattal kapcsolatban, sokak hobbiját, szórakozási lehetőségét vették el. De ezzel teret is engedtek egy új bevételi forrásnak azok számára, akik hajlandóak végigcsinálni a használatához szükséges eljárásokat.

Nagyon sok területen, például az építőipar különböző részein, a mezőgazdaságban, a vadgazdálkozásban, de még egy esküvő lebonyolításánál is igényelhetnek drónos szolgáltatást!

Elég sokféle drónpilóta képzés közül választhatunk, és ezekből biztosan megtalálhatjuk azt, ami a szívünkhöz a legközelebb áll, ráadásul még az áruk sem megfizethetetlen.

5. Önkiszolgáló autómosó

Egyre többen választják inkább a kézi autómosókat, mert még él a félelem az emberekben, hogy a gépi mosók tönkreteszik autójuk fényezését. Hogy ez igaz-e, vagy sem, annak megvitatását inkább másra hagynám.

Nekünk a lényeg, hogy nagyon jó kis vállalkozást lehet erre építeni, és én személy szerint itt is inkább a vidéki településeket céloznám meg. Sokkal kevesebb mosót látunk, ahogy utazunk ki a nagyvárosokból, és nem egy helyen tapasztaltam már, hogy ahol van, ott is sorbanállás van.

6. Falusi turizmus

Örököltünk egy házat vidéken? Van tehetségünk és szeretünk is felújítani? Még túlzásba sem kell vinni, hiszen a falusi turizmusnak pont ez a lényege. A régi értékek és az adott tájegység hagyományainak fenntartása és népszerűsítése.

A nagyváros zajából nagyon sokan vágynak egy csendes kis mézeskalács házikóba, amiért hajlandóak is sokat költeni, és később akár még nekünk is jól jöhet, ha elmenekülnénk a mindennapokból.

7. Stock fotó készítés

Sokan biztosan még nem tudják, hogy mit jelent ez, és éppen ezért lehet érdemes belevágni. Talán nem ebből leszünk milliomosok, de az biztos, hogy hozhat egy jó kis kereset kiegészítést.

Ha szeretünk fényképezni és akár még jól is csináljuk, akkor regisztrálni kell stock fotós honlapokra. A fotóinkat onnan bárki letöltheti és felhasználhatja, például a saját weboldalán. Minden egyes letöltés után pénzt kapunk, ami egy darab letöltést nézve nem sok, viszont több százan, több ezren is letölthetik a képünket.

Ehhez nem is kell feltétlenül egy méregdrága fényképezőgép sem, hiszen a mai mobiltelefonokkal már profi minőségű felvételeket készíthetünk.

8. Utak, túrák szervezése

Ha mindenünk az utazgatás, akkor miért ne kereshetnénk is vele? Szervezhetünk külföldi, belföldi, extrém, wellness, sport, vagy hajókirándulásokat, ami éppen közelebb áll hozzánk.

Befektetni ebbe a vállalkozásba csak minimálisan kell, mivel az utazásaink költségét már belekalkuláljuk a szervezésért kért árba. Extra ügyfélcsalogató ötlet lehet, ha indítunk egy honlapot és blogot vezetünk, vagy akár videókat rakunk fel az utazásokról.

9. Esküvőszervező

Ha pörgősek vagyunk, szeretünk szervezkedni, és nem mellékesen jól kommunikálunk az emberekkel, akkor ezt nekünk találták ki.

A mai rohanó világban már nagyon sokan inkább esküvőszervező segítségét kérik a nagy napjuk lebonyolításához. Ezt a szolgáltatást még midig javarészt a nagyvárosokban veszik igénybe, de azért akad egyre több kivétel is.

Egy jó esküvőszervező elég nagy a kapcsolati hálóval rendelkezik, hogy a legkülönfélébb igényeket is ki tudja elégíteni. Ezt felépíteni idő, de a fáradságos munka meghozza majd gyümölcsét.

10. Ingatlan

Nem véletlenül tettem utolsó helyre az ingatlanba való befektetést, hiszen az árak jelenleg az egekben vannak. Viszont, ha vagyunk olyan szerencsés helyzetben, hogy van egy jó kis alaptőkénk, akkor érdemes ebbe fektetni a pénzünket.

Nem feltétlenül kell itt sem nagyban gondolkozni az elején. Vásárolhatunk kisebb raktárt, garázst, vagy akár csak egy parkolóhelyet! A fővárosi parkolóhelyekért véres harcok folyhatnak…több vállalkozás is épült már a parkolóhelyek és garázsok bérbeadására.

De nem csak a fővárosban jellemző, hogy a lakóparkok autótulajdonosai garázst bérelnek autójuk védelme érdekében, hanem vidéken is. Ott olcsóbban befektethetünk egybe.

Hogyan válassz magadnak virtuális asszisztenst? 3+1 tipp!

Sokszor hallottuk már, hogy virtuális asszisztenssel szerződni bizalmi dolog. Hasonló ahhoz, mint mikor ügyvédet, vagy könyvelőt kell választanod. Ez valóban így van, hiszen olyan információk birtokába fog jutni, ami a Te és a vállalkozásod számára is bizonyos...

Hogyan tanulj teljesen ingyen?

A tudás hatalom. Mondja a latin közmondás, és milyen igaza van. De nem csak hatalmat ad, hanem tiszteletet is kelt, és önbizalmat is ad. Vannak helyzetek, amikor sajnos muszáj kiadást áldoznunk a tanulás oltárán. Azonban ha a szakmád nem követeli meg, hogy államilag...

5+1 tipp: Kiadás nélküli bevételi lehetőségek!

Mindenki szeretne olyan vállalkozásba, vagy tevékenységbe kezdeni, ami nem igényel befektetést, azonban nem könnyű ilyet találni. Fontosnak tartom kiemelni, hogy az alábbi tippek is csak akkor költségmentesek teljes egészében, ha már alapból vállalkozóként...

Interjú – Tolvaj Sándor

Érdekel, hogy mások hogyan vezetnek egy céget, esetleg hogy hogyan kezdték el a vállalkozásukat? Az is foglalkoztat, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenézniük, vagy, hogy milyen tanácsokat adnának egy könnyebb indulás érdekében? Mielőtt belefogtam volna az...

Minden, amit egy virtuális asszisztensről tudni lehet!

Gyakran megtörténik velem, hogy egy rég nem látott, vagy egy új ismerősömmel való beszélgetés során szóba kerül a munka, és így az is, hogy én ezzel az online valamivel foglalkozok…majd néznek rám kíváncsian. De mi is ez? Mit is csinálok én valójában? – kérdezik, és...

Podcast interjú – Wolf Gábor

Elkészült a vállalkozókkal készített interjúsorozatom második része. Ezt meg is hallgathatod, de ha szívesebben olvasnál, akkor azt lejjebb görgetve megteheted.Sziasztok! Ez a mai interjú, ahogy látjátok egy kicsit más, mint az első, mivel nem csak olvashatjátok, de...

Indítsuk be 2022-t! Megérkeztek az új technológiák vállalkozásodba!

Egy vállalkozás akkor sikeres, ha folyamatosan fejlődik, alkalmazkodik a piaci igényekhez, és ha kell, új eszközökbe ruház be. Nem tudjuk tartani a lépést a versenytársakkal, ha elavult technológiát használunk. Szerencsénkre a nagy gyártók folyamatosan előrukkolnak...

Podcast interjú – Oszonics László

Mai interjúmmal egy kicsit távolabbi vizekre evezek az előző két területhez képest, mert most az építőiparra fókuszáltam. Szerencsés helyzetben vagyok, mert nem kellett messzire mennem a téma kivesézéséhez. Férjemmel, Oszonics Lászlóval beszélgettem, mivel ő is ezen a...

Kirándulási tippek – Közép-Magyarország

Lassan itt a rossz idő, ezért érdemes lehet még neked is gyorsan felhúzni a bakancsot és kirándulni egy nagyot! Jó alkalom lehet egy-egy ilyen kiruccanás arra is, hogy végre a családdal tölthess egy kis időt, és ne csak a napi rutinnal legyél elfoglalva. Számomra a...